Undervisning

Kurser og workshops

Jeg har tit undervisning i form af kurser og workshops om forskellige psykologiske områder, som jeg kombinerer med en praktiske kunstterapeutiske øvelser. Temaerne har eksempelvis været :  ”døtre af følelsesmæssigt utilgængelige mødre” om narcissistiske mødre. ” De glemte børns rige”; om det indre barn, som stadig virker igennem vores voksne sind. Jeg afholder også forløb i dans, både fri dans, rituelle og meditative danse.
Jeg underviser på en 4-årig psykoterapeutisk uddannelse i Århus midtby, Therapaia, Akademi for psykoterapi.

Collageworkshop

Udover at de fleste synes, at det er sjovt og nemt at lave en collage, er det også en opslugende og fascinerende opgave, hvis man står overfor at skulle kreere et kunstterapeutisk billede. Min undervisning er funderet i at skabe en rolig og kreativ atmosfære på holdene.

Undervisning i kunstterapi

Arbejdet med Det Indre Barn

Senest var temaet i min kunstterapeutiske undervisning :
“De glemte børns rige”.
Kursisterne arbejdede portrætter af sig selv som barn ind mellem billeder og landskaber fra en kæmpebunke børnebilledbøger.

Collage fra arbejde med Det Indre Barn

Pastel-kursus

Mit yndlingsmateriale for tiden er blød pastelkridt, og jeg har lavet et kursus, som hedder ”sjæl i farver”, som varer 4-6 kursusgange.
Her bruger vi de skønne fine pastelkridt som medium til at invitere vores dybereliggende følelser frem til et venligt møde. Vi tegner og maler skønne billeder, som vi sammen kikker på. Her opstår en ny samtale mellem mig som terapeut og maleren om hvad der har malet sig frem.

Materialer til kunstterapi

”Ina har en fantastisk måde at skabe et åndeligt rum at udtrykke sig i med de lækre farver og materialer, hun præsenterer.
Naturligt guider hun nænsomt kursisterne ind i en spændende rejse rundt i billederne”. Nete, tidligere kursist.


“Sjæl i farver er meget givende, og pastelkridtene er dejlige legende at arbejde med.
Ina formår som altid at skabe en meget anerkendende og varm atmosfære, og med hendes utrolige brede psykologiske faglighed og kreativitet støttes jeg i min proces.
Jeg har deltaget i kunstterapiforløb hos Ina i ca. 10 sæsoner gennem årene og får fortsat rigtigt meget ud af det.
Jeg har ingen kunstner gemt i mig, og det er også fuldstændigt lige meget i disse forløb.
Kurset hjælper mig i mere grounding og opmærksomhed på hvad der er på spil i mig, så jeg igen/fortsat bliver tro mod mig selv.” Tidligere kursist.

Dans

Jeg underviser i både sacred Dance og fri dans.
Jeg har kursus-uddannelse i mytedans (rituel dans) ved Bita Haugen
og har afsluttet 2 tyske kursusuddannelser i Sacred Dance/Meditativ dans ved hhv. Holger Ulatowski og Susanne Anders

Diplom fra årsforløb med Sacred Dance